sunnuntai 21. kesäkuuta 2009

Valokuvauskurssilla


Kurssitoiminta vilkasta

Kristillinen opisto toimii kesälläkin


Reisjärven Kristillisen opiston kesä on vilkasta ja työntäyteistä aikaa. Tälläkin viikolla meneillään on neljä eri kurssia, kertoi kurssisihteeri Törmänen. Kurssit ovat pääosin noin viiden päivän mittaisia ja on oppilaita kymmenestä kahteenkymmeneen, riippuen kurssin aiheesta. (Vuonna 1990)

Meneillään olevalla valokuvauskurssilla on kahdeksan oppilasta, johtuen laboratorion tiloista. Opettajina kurssilla toimivat Jouko Haapsaari ja Voitto Pulkkinen Oulusta, sekä Tapio Kostet Kajaanista.

Oppilaita on ympäri Suomea, jotka on valittu ilmoittautumisjärjestyksessä. Mukana olevat oppilaat ovat kaikki harrastelijoita, onpa yksi "pystymetsän", eli aloittelija. Suunniteltu tuntimäärä ei ole riittänyt alkuunkaan, sillä oppilaat ovat olleet niin innokkaita, että ovat vapaaehtoisesti jatkaneet iltaisin jopa yömyöhään töitä. Kursseilla on mahdollisuus perehtyä valokuvauksen perusteisiin, kuvan tekemiseen ja kuvan sisältöihin teoriaopintojen ja harjoitusten avulla.

Posliininmaalauskurssi

Toinen meneillään oleva kurssi on posliininmaalauskurssi, jossa on oppilaita kaikkiaan 17. Oppilaat ovat Helsingin ja Rovaniemen väliltä. Tämä kurssi on meneillään olevista suosituin, sillä mukaan on päässyt vain osa, kertoi opettajana toimiva Salli Kinnunen 0ulunsalosta. Heidänkin kurssi on ollut todella innostunutta, työtä on jatkettu yömyöhään. Ensimäistä kertaa heillä on ollut nyt käytössä vesiliukoiset värit, jotka ovat myrkyttömiä.

Läheiseen luokkaan pystytetty työnäyttely oli todella upea ja näyttävä. Vaikkakin osa oppilaista on aivan alkuvaiheessa, niin työt olivat kauniita ja hallittuja. Aiheina on ollut luonto, kukat, hedelmät.

Opettaminen on aloitettu aivan alusta, eli sivellinvedosta alkaen. Oppilaat kertoivat yhdestä suusta, että tämä on ollut todella ihanaa aikaa täällä Reisjärvellä, terapiaa, rauhallisuutta, maalaiselämää, kuului monelta taholta.

Kudontakurssi

Kolmas kurssi oli kudontakurssi, jossa oppilaita oli 12 ja kaikki tyttöjä. Opettajana toimi opiston oma tyttö, Eeva-Maija Lappalainen. Eeva-Maija kertoi, että mukavaa näin varsinaisen loman väliin tällainen pikakomennus. Tällä kurssilla on mahdollisuus tutustua kankaanrakentamisen vaiheisiin sekä perehtyä shaalin, poppanan, maton ja kuvakudoksen suunnitteluun ja toteutukseen teorian ja harjoitustöiden avulla.

Mukana ollut helsinkiläinen nuori neitonen Leena Syrjälä kertoi, että tämä on eka vierailu tänne Reisjärvelle. Kaunis ja ihana paikka, puhdas ilma ja luonto. Olemme käyneet tutustumassa kuntaan, joka on pieni maaseutupaikka, tuumaili maton kudonnan lomassa tämä hesalainen likka.

8—N:o 28–1990 Reisjärvi (lehti)

Torstai, 12. heinäkuuta



Ei kommentteja: